marți, 11 noiembrie 2008

AMERICA, AMERICA ! ! !




Am revenit in America dupa fix un an. Am gasit totul asa cum am lasat. Mai putin restaurantele care sunt goale si magazinele care sunt cam pustii. Criza economica isi arata mai bine coltii ca niciunde. Americanii se tem de ea ca de dracu si chiar daca raza lor de speranta, care este Obama, promite in dreapta si stanga, americanul de rand recepteaza semnalul ca trebuie sa stranga cureaua. Dar dincolo de toate acestea America ramane America. Libertatea de a te misca asa cum doresti, de a vorbi ceea ce vrei sa vorbesti, de a iubi pe cine doresti(asta cu iubirea o stiu de la Radu, ca sa nu dam nastere la interpretari). O conditie ti se pune insa. In orice ai intreprinde sa nu deranjezi pe nimeni din jurul tau. Si astfel poti trai fericit pana la adanci batraneti. AAAA, am uitat mai este o conditie, banul, dolarul,verzisorul, pe care daca nu-l ai, esti cam pe langa problema numita America pe care iti ramane sa o pipai doar cu privirea. Asa ca, acasa e mai bine. Chiar daca nu poti vorbi ceea ce vrei sa vorbesti, chiar daca nu poti iubi pe cine doresti, tot acasa e mai "cool" sa traiesti. Sa dea Cel De Sus sa ne revedm cu bine. Si apropo de iubirea din America. Va spun un secret. Le-am iubit pe Whoopy Goldberg si pe Joody Foster. Da nu ziceti la nimeni.

3 comentarii:

Amalia spunea...

Vă cam dau dreptate, e frumos de venit în America, de văzut şi apoi de mers acasă.

Maria spunea...

Nu stiu cum e sa te iubesti cu Joody Foster, nici cu Whoopy Goldberg.Nici nu stiu daca e ortodox sau nu.Si nici nu e treaba mea.Vreau doar sa-ti reamintesc ca ai lasat acasa dacii, muntii si copiii.Poate ca fiecare din celelalte segmente, isi pot gasi undeva puterea sa continue pe drumul deschis de tine.Insa, cu siguranta muntii isi vor uita rostul, copiii idealul, si dacii stramosii.Te asteptam deci, ACASA!

Nedeia spunea...

Ei bine, e admirabil că le-ai lăsat pe femeile alea şi te-ai întors aici, că Anele noastre sunt mai frumoase :) nu ca babetele alea două de ceară :)